Maison+Objet op stapel

In september is het weer zover; dan wordt in Parijs de Maison&Objet gehouden. Nog even op vakantie en dan, hup, met z’n allen naar Parijs om de laatste ontwikkelingen op het gebied van interieurarchitectuur te bekijken. Speciale aandacht is er ditmaal voor het werk van interieurarchitect Tristan Auer.

Ieder jaar zet de Maison&Objet, internationale vakbeurs voor woondecoratie, de schijnwerpers op de meest kenmerkende en actuele internationale designers en decoratiemerken. Tweemaal per jaar kiest de vakbeurs een designer van het jaar, voor de januari-editie betreft het een ‘designer’ profiel en voor de september-editie een ‘binnenhuis/projectarchitectuur’-profiel. Tijdens de komende beurseditie, van 8 tot en met 12 september 2017 gaat de aandacht uit naar de interieurarchitect Tristan Auer.

Opgeleid door bekende designers en architecten (Christian Liaigre en Philippe Starck), heeft Tristan Auer zijn eigen stijl ontwikkeld: custum made design, met een gedurfd combinatie van klassieke referenties en modern design. Deze benadering leidt tot harmonie en originaliteit in zijn creaties, met aandacht voor gebruiksgemak en welzijn: het beginsel van Art de Vivre.

In 2002 startte Tristan Auer zijn eigen bedrijf Izeu. Dankzij zijn inzicht in de behoeften en verplichtingen van een luxe wereld, heeft hij vele wereldwijde projecten uitgevoerd: transformatie en renovatie van exclusieve hotels, zoals Les Bains en het Hôtel de Crillon in Parijs, privévilla’s en -appartementen in Parijs, New York, Londen en op het Mustique eiland. Maar ook: het ontwerpen van showrooms en stands voor gerenommeerde merken (Cartier), samenwerkingsverbanden met designmerken – Pouenat, Contardi, Holly Hunt, Taillardat, Chrisophe Delcourt, Ozone, et cetera.

Als Designer van het Jaar van de Maison&Objet exposeert hij zijn werk in september 2017 op een speciale stand in beurshal 8. Het decor vertelt het verhaal van de Franse Art de vivre, waarbij verfijnd klassiek wordt gecombineerd met sensuele moderniteit.

www.maison-objet.com