‘Leerlingen profiteren van groene verlichting’

Guido de Brès, Arnhem.

Scholengemeenschap Guido de Brès in Amersfoort en Arnhem gaat de komende jaren extra veel geld besparen op energie en onderhoud. De installatie van zuinige LED-verlichting op twee locaties scheelt naar verluidt maar liefst 65 procent in energiekosten.

Scholengemeenschap Guido de Brès heeft voor de tweede keer een flinke groene slag geslagen. Een jaar geleden werd de locatie aan de Paladijnenweg in Amersfoort al voorzien van ruim 1.400 nieuwe ledlampen. “Onze monteurs hebben nog eens meer dan elfhonderd duurzame lichtbronnen geplaatst in gebouwen in Amersfoort en Arnhem”, zegt directeur Stef de Graaf van lichtspecialist Saled. “De scholengemeenschap gaat hiermee meer dan 65 procent besparen op energiekosten, oftewel 20.000 euro per jaar. Een bedrag dat ze mooi kunnen besteden aan andere doelen.”

Guido de Brès, Amersfoort.

Saled verving het grootste gedeelte van de lampen tijdens de meivakantie. Leerlingen en docenten hadden hierdoor nauwelijks last van de werkzaamheden. En van de nieuwe verlichting worden ze alleen maar beter. De Graaf: “LED-licht is vrij van trillingen. Dit werkt rustgevend en bevordert de concentratie van de leerlingen. Dat is goed voor de schoolprestaties.”

www.saled.nl