Haworth opent nieuwe showroom

Haworth Benelux heeft enige tijd geleden een nieuwe showroom in gebruik genomen. Het bedrijf huist tegenwoordig op een mooie plek in het Houthavengebied in Amsterdam. Op donderdag 1 juni werd de showroom officieel geopend. Het werd een inspirerende bijeenkomst.


Haworth Benelux is al jaren een vaste waarde in de markt. De nieuwe showroom aan de Danzigerkade 207 past helemaal bij de allure van de inrichter. Want het nieuwe hoofdkwartier van Haworth Benelux is gevestigd in een gebied dat duidelijk ‘in de lift’ zit. Waar het houthavengebied tot een aantal jaren geleden een enigszins verlopen industrieel gebied was, leidt de huidige herontwikkeling tot een levendige sfeer. Tal van bedrijven uit de creatieve sector strijken er neer.

“We zijn heel blij met deze nieuwe locatie”, zegt general manager Ronald Pots. “Het past bij ons imago en is centraal gelegen. Dat is belangrijk, want we willen hier klanten ontvangen om hen te inspireren.”


De smaakvolle inrichting van de showroom is het werk van Studio Urquiola . In de ruimte – met schitterend uitzicht op het westelijk havengebied – is niet alleen meubilair van Haworth te zien. Ook meubilair van het iconische Italiaanse designmerk Cappellini heeft bijvoorbeeld een prominente plek gekregen. “Ons meubilair is zeer geschikt in hybride omgevingen, waar zowel gewoond als gewerkt wordt”, zegt Giulio Capellinni over de kruisbestuiving tussen beide merken. “De collecties van Haworth en Cappellini vullen elkaar perfect aan.”


http://eu.haworth.com/nl