Nieuwe circulaire prijs van Desko en Rabobank

Desko kantoorinrichters en de Rabobank presenteren gezamenlijk een nieuwe circulaire prijs: de Circulair Design Award. Begin 2018 zal deze prijs worden uitgereikt tijdens de week van de Circulaire Economie.

“Deze bijzondere prijs is bestemd voor het beste circulair interieur of product design met de volgende vier indicatoren: ecologische impact, economische belangen en behoud van waarde en transitiepotentieel”, melden de initiatiefnemers. “Iedereen met een duurzaam ontwerp of product, dat bijdraagt aan de circulaire economie volgens de vier bovengenoemde indicatoren kan zich vanaf 8 mei tot en met 1 augustus 2017 inschrijven.”

Begin september maakt de jury de top 10 bekend wie er door gaan naar de finale. Deze tien deelnemers gaan vanaf september aan de slag met de ontwikkeling van het ontwerp en deze ook uitvoeren, zodat het product ook echt te zien is tijdens de finale.

Voor de top 3 valt er maar liefst 10.000 euro te verdelen. De hoofdprijs bestaat uit een bedrag van 7.500 euro, nummer twee krijgt 1.500 euro en nummer drie gaat naar huis met 1.000 euro. “De prijzen zijn bedoeld voor verdere opschaling of uitvoering van het initiatief. Daarnaast zetten de Rabobank en Desko beide hun netwerk en hulptroepen in om de top 3 uit deze challenge optimaal te ondersteunen bij de ontwikkeling van het idee, zodat dat het ook daadwerkelijk kan worden opgeschaald.”

Met Circulair Design Award willen Rabobank en Desko de overgang naar de circulaire economie versnellen en circulair design stimuleren door innovatieve ideeën en bedrijven aan elkaar te koppelen. De Circulair Design Award is een onderdeel van het Circulair Design Lab. “Dit is een fysieke landingsplaats voor duurzame innovaties en is opgericht door Desko kantoorinrichters. Het lab is een plek waar partijen samenkomen en zich laagdrempelig kunnen verdiepen in het circulair maken van een ontwerp of product. In het Lab worden ontwerpen en ideeën tot leven gebracht, aangemoedigd en praktisch ondersteund door Desko. Het is de kweekvijver van circulaire innovaties voor de werkomgeving!”

Ook de Rabobank heeft een actieve rol in de transitie naar een circulaire economie. “Om de transitie naar een circulaire economie te versnellen kunnen wij als Rabobank Metropoolregio Amsterdam veel mooie dingen doen”, stelt Els Avontuur, Directeur Bedrijven van Rabobank Regio Schiphol. Tijdens de vorige CE challenge van de Rabobank, stelde elf ondernemingen een concreet actieplan op om circulair te ondernemen. “De CE challenge was een groot succes! Tijdens deze challenge hebben we opgemerkt dat Circulair Design noodzakelijk is voor onze toekomst.” Reden genoeg voor de Rabobank om Circulair Design te stimuleren door samen met Desko ­een Circulair Design Award uit te schrijven.

De jury van de nieuwe award bestaat uit bestaat uit Michael Kuiper (Desko), Tessa van der Meer (We Beat The Mountain) en Els Avontuur (directeur Bedrijven van Rabobank Regio Schiphol).

www.circulairdesignlab.nl/award/