Quickscan voor ideaal kantoor

Een opmerkelijke nieuwe dienst van Verwol. Het bedrijf komt met een quickscan, waarmee bedrijven kunnen toetsen hoever zij nog verwijderd zijn van een ideaal kantoor.

“Het binnenklimaat is de meest onderschatte factor op uw bedrijfsresultaat”, stelt een woordvoerder. “De belangrijkste ‘assets’ van een bedrijf zijn de werknemers. Door wetenschappelijke studies weten we dat het binnenklimaat in een kantoor (akoestiek, licht, luchtkwaliteit en thermisch comfort) een grote impact heeft op de productiviteit en de gezondheid van de mens.”

Om die medewerkers nog betere omstandigheden te bieden, komt Verwol met een primeur: “Een quickscan in uw kantoor. Heeft u een idee van het niveau van het binnenklimaat in uw kantoor? Misschien, maar weet u ook hoe ver u bent verwijderd van ‘het ideale kantoor’ waarin akoestiek, licht, luchtkwaliteit en thermisch comfort geoptimaliseerd is? Weet u welke effecten een verbetering in het binnenklimaat kan hebben op de productiviteit en gezondheid van uw medewerkers? Waarschijnlijk niet.”

“Wij bieden een quickscan aan waarbij een externe binnenklimaatadviseur uw kantoor bezoekt en akoestische-, licht-, lucht- en temperatuurmetingen verricht. De resultaten worden weergegeven in een op maat gemaakt rapport. Wij denken met u mee en investeren met u in de quickscan waardoor de instap laagdrempelig wordt.”

Verwol heeft een aantal feiten paraat die tot nadenken stemmen:

  • De productiviteit stijgt met 17,9% wanneer geluidsoverlast wordt geminimaliseerd.
  • Verhoging van het lichtniveau van 300 naar 500 lux verhoogt de productiviteit met 8%.
  • Door verbetering van de luchtkwaliteit stijgt de productiviteit in een kantoor met 8- tot 11%.
  • Een optimaal thermisch binnenklimaat kan leiden tot een stijging in productiviteit van maar liefst 12,5%.
  • Een kantoor waarin controle is over akoestiek, licht, luchtkwaliteit en thermisch comfort zorgt voor 66% minder ziektedagen.
  • Personele kosten bedragen al snel 80% of meer van de totale kosten van een organisatie. Elke procent productiviteitsstijging heeft dus een positief effect op de efficiëntie en winstgevendheid van uw organisatie.

Op basis van deze kennis is een quickscan wellicht niet eens zo’n slecht idee…

www.verwol.nl