Fagerhult neemt WE-EF over

Om de positie van de Fagerhult Groep in de professionele buitenverlichting markt strategisch te versterken, heeft lichtfabrikant Fagerhult een overeenkomst gesloten om 100 procent van de aandelen van WE-EF Leuchten, gevestigd in Bispingen Duitsland, over te nemen.

Door deze overname neemt de omzet van de Groep in het outdoor segment met meer dan 100 miljoen euro toe. De overname zal naar verwachting een positief effect hebben op de winst per aandeel in 2017.

WE-EF is wereldwijd een toonaangevend merk in de buitenverlichting. “Ze hebben door de jaren heen een goede reputatie opgebouwd door zeer innovatieve oplossingen te hebben ontworpen op het gebied van buitenverlichting in verschillende sectoren”, meldt Fagerhult. “WE-EF heeft een succesvolle sales organisatie ontwikkeld in Europa, met name in Duitsland en Frankrijk. Maar is ook zeer aanwezig in regio’s als Australië, de Verenigde Staten en de regio Azië/Pacific.”

“Ik ben erg blij dat Stephan en Thomas Fritzsche, als Managing Directors van het bedrijf aan zullen blijven en dat we verder kunnen bouwen aan het sterke platform dat zij en het WE-EF team hebben opgezet”, voegt Johan Hjertonsson, CEO van de Fagerhult Groep, hieraan toe.

De transactie is in afwachting van de goedkeuring van de Duitse mededingingsautoriteit en zal naar verwachting in het 1e kwartaal van 2017 worden afgerond.

www.fagerhult.nl