Kinnarps benoemt Robert Petersson als CEO

Veranderingen bij Kinnarps. Per 1 december 2016 krijgt de Zweedse onderneming een nieuwe topman: Robert Petersson. De aantredende man is afkomstig van Fläkt Woods AB, waar hij de functie van managing director vervult.

Bij Kinnarps is men blij met de benoeming. Een woordvoerder van het bedrijf stelt dat Petersson gepokt en gemazeld is op het gebied van verkoop en productie. Hij deed zijn ervaring op bij verschillende ondernemingen. Overigens was de nieuwe CEO al eerder verbonden aan Kinnarps. Van 2001 tot 2005 was hij productiedirecteur bij de Zweedse producent.

Henry Jarlsson, voorzitter van de raad van bestuur van Kinnarps, geeft een toelichting op de aangekondigde aanstelling. “Ik ben erg blij dat Petersson weer terug is bij ons. Robert heeft veel ervaring met veranderingsprocessen en corporate development. Zijn taak is nu om onze positie als Europa´s leidende aanbieder van interieurdesignoplossing te consolideren.”

Petersson volgt de huidige CEO Per-Arne Andersson op. Andersson blijft in functie bij Kinnarps tot 1 december.

www.kinnarps.com