BNI-prijzen uitgereikt

Gisteren (29 september) zijn de BNI-prijzen uitgereikt. De prijzen gingen naar Remke Seyben en Alexandra Bicheler. Ook waren er twee eervolle vermeldingen.

Remke Seyben van de Academies Beelden Kunsten Maastricht kreeg de prijs in de categorie bachelor interieurarchitectuur. Ze kreeg de prijs voor haar ontwerp vvan crematorium De Lichtenberg.

Alexandra Bicheler van het Piet Zwart Institute werd gelauwerd in de categorie master interieurarchitectuur. Ze ontving de prijs vanwege haar project ‘Domesticity’s Last Supper’, waarin ze de huiselijkheid van interieurs onderzocht.

De bni prijs is volgens de organiserende beroepsvereniging voor interieurarchitecten (bni) het enige talentenplatform voor recent afgestudeerde interieurarchitecten en -vormgevers. Dankzij de bni-partners ontvangen beide winnaars een studiebeurs à  2.500 euro. Bij de prijs hoort ook een tweejarig bni-lidmaatschap. Hiermee kan de beroepsvereniging hen met raad en daad ondersteunen op weg naar het succesvol uitvoeren van hun professie.

Behalve de twee winnaars zette de jury ook nog enkele andere in het zonnetje. Liza Diekema, afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie, en Aaltsje Venema, die haar Master Interieurarchitectuur aan ArtEZ behaalde, kregen beiden van de jury een eervolle vermelding.
Judy Wetters kon met 711 stemmen de Publieksprijs in ontvangst nemen.

www.bni.nl