Architect@Work druk bezocht

In Rotterdam Ahoy vond op woensdag 14 en donderdag 15 september de zesde editie van Architect@Work plaats. Meer dan 280 exposanten uit de bouw presenteerden hun nieuwste producten aan 4.256 architecten en andere ontwerpers. Het thema van het event – Architectuur en Water – was uitgewerkt in verrassende tentoonstellingen en een gevarieerd lezingenprogramma.

De bouw in Nederland trekt aan en dat was te merken op Architect@Work. Vooral donderdag, toen het buiten iets was afgekoeld, was het een drukte van belang. De architecten en andere ontwerpers kwamen af op de vele nieuwe producten die op de beurs te zien waren.

Overal op Architect@Work konden de bezoekers grote en kleine innovaties bewonderen. Zo presenteerde een glasfabrikant een nieuwe type glas dat per deel meer of minder transparant te maken is gedurende de dag. Ook konden bezoekers zich verlustigen aan tal van akoestische oplossingen, slimme en mooie verlichting, en allerlei vloer- en wandproducten.

Het bekende concept van de beurs – stroken van geschakelde, compacte stands afgewisseld met lounges met gratis eten en drinken – bewees zich deze editie opnieuw. De beperkte ruimte op de stands blijft leveranciers stimuleren alleen hun noviteit te tonen, terwijl bezoekers en deelnemers in de tussengebieden rustig bij kunnen praten. “Waar leer je in zo’n korte tijd zoveel innovaties kennen in zo’n sfeervolle setting?”, merkte een bezoekend architect hierover op.

Behalve de producten van de exposanten konden de ruim vierduizend bezoekers ook deelnemen aan een uitgebreid lezingenprogramma en genieten van de vele gratis hapjes en drankjes. En voor wie de zinnen even helemaal wilde verzetten, waren er op de beursvloer ook nog eens de opmerkelijke kunstwerken van William Sweetlove. De sculpturen van mensen en dieren droegen allemaal één of meerdere waterflessen en stelden de gevolgen van de klimaatverandering voor mens en dier ter discussie en de waterschaarste die hierdoor nu al ontstaat.

De volgende Nederlandse editie van Architect@Work vindt plaats op 12 en 13 september 2018 in Rotterdam Ahoy.

www.architectatwork.nl