Drie nieuwe ‘designers in residence’ in Kortrijk

Voor het derde jaar op rij nodigt Designregio Kortrijk recent afgestudeerde ontwerpers uit verschillende creatieve disciplines uit voor het Designers in Residence Kortrijk-programma. Voor dit jaar zijn Katharina Sofie Kraus (Duitsland), Guillaume Morillon (Frankrijk) en Catherine Oldershaw (VS) geselecteerd.

Gedurende een residentie van 3 maanden (september tot december 2016), krijgen de geselecteerde ontwerpers de unieke kans om te werken rond de thema’s van open source machines, making en community gedreven productieprocessen.

De jury bestaant uit Joost Vanhecke (Biënnale Interieur), Ronald Bastiaens (Howest), Peter Pollet (Budalab), Kris Dekeyzer (Designregio Kortrijk) en Lise Van Tendeloo (Designregio Kortrijk en coördinator van het project). Zij hadden de moeilijke opdracht om een selectie te maken uit de 51 inzendingen van over de hele wereld. Daarbij hielden ze rekening met volgende criteria: de ontwerper moest recent afgestudeerd zijn, een teamspeler zijn, manuele skills hebben en internationaal georiënteerd zijn.

www.designregio-kortrijk.be