Casala levert stoelen aan Westminster Abbey

Onlangs heeft Casala 2.200 nieuwe stoelen en 21 transportwagens geleverd aan de Westminster Abbey in Londen. Een prestigeproject voor de meubelfabrikant uit Culemborg. Het eindresultaat is een custom made-oplossing, die qua design en gebruik goed aansluit op de wensen van de abdij.

“De daadwerkelijke uitlevering van de stoelen volgt op een intensieve samenwerking met de abdij en onze partner Chart Area Seating”, meldt casala. “Westminster Abbey zocht een functionele stoel die ook op esthetisch vlak perfect bij de architectuur en sfeer van de abdij past. Hiervoor had Westminster Abbey uiteenlopende specifieke wensen en behoeften. Voor Casala een uitgelezen kans om een op maat gemaakte stoel te ontwikkelen die perfect aansluit bij de verwachtingen van de kerk.”

“Aan de basis van de Westminster Abbey stoel staat de Curvy stoel”, vervolgt de woordvoerder. “Er zijn in de abdijstoel stoel echter meerdere op maat gemaakte opties opgenomen. Zo zijn de stoelen voorzien van subtiele stootrubbers aan beide zijden van het frame om onderling geluidoverdracht tegen te gaan. Daarnaast is de stoel voorzien van rubbers tussen de zitting en het frame. Ook is er een geluiddempende stapelbescherming van vilt aan de onderzijde van de zitting gemonteerd, die het geluid tijdens het op- en afstapelen aanzienlijk reduceert. In de rugleuning is het Westminster Abbey kruis opgenomen middels een lasertechniek.”

Westminster Abbey staat wereldwijd bekend als een van de belangrijkste gebouwen in het Verenigd Koninkrijk. De abdij staat al meer dan duizend jaar op de huidige locatie en is door de eeuwen heen continu uitgebreid. In 1987 werd Westminster Abbey samen met Westminster Palace en Saint Margaret’s Church opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Met meer dan één miljoen bezoekers per jaar is Westminster Abbey een grote bezienswaardigheid in Londen.

www.casala.nl