Design District vestigt record

Met een record aantal van 160 deelnemers beloofde Design District op voorhand al een succes te zijn. Met een stijging van het bezoekersaantal met maar liefst 15 procent is deze belofte waargemaakt. 6399 mensen hebben het evenement op 1, 2 en 3 juni bezocht, waarbij de donderdag de drukste dag ooit was op Design District.

Op de beursvloer was goed te zien dat het beter gaat in de interieurbranche. Er werden bijzonder veel nieuwe producten gelanceerd en in stands en presentaties was duidelijk meer geïnvesteerd .
De sfeer was als vanouds erg goed en het kwaliteitsniveau van de deelnemers en bezoekers was hoog. Design District is de afgelopen jaren getransformeerd naar een beurs voor vrijwel uitsluitend vakpubliek, waar het wemelt van de (interieur)architecten, (interieur)ontwerpers, projectinrichters en andere mensen die vakmatig betrokken zijn bij interieurdesign. Op het deelnemersvlak veel grote namen, een aantal terug-van-weggeweest, maar ook interessante nieuwkomers en zelfstandig ontwerpers.

Het lezingenprogramma met bijdragen van bni, Center for People and Buildings, FMN, Lighting Design Academy en Kees Marcelis trok goed de aandacht en zalen waren zo nu en dan overvol. Gelukkig liet ook dit jaar het weer ons niet in de steek en waren vooral woensdag en vrijdag goede dagen voor de presentaties buiten in de tuin.

Donderdag heeft de vakjury de inzendingen voor de District Awards bekeken. De drie jonge jury leden Frederik Roijé, Stef van der Bijl en Dirk vander Kooij kwamen na lang beraad tot de volgende beoordeling. De beste stand was dit jaar van Baars&Bloemhoff en Finsa, met een professioneel ontwerp van I29. Van hun eigen materialen was een object gemaakt. Er was duidelijk ambacht op het product los gelaten. Met de moeilijke vormen werd direct zichtbaar wat de toepassing van het product kan zijn.
De derde prijs voor het beste product was voor Van Esch met de kapstok Wheels, ontworpen door Dirk Ploos van Amstel. De tweede prijs ging naar de Camfan van Rick Tegelaar voor Tuttobene. En Chris Slutter sleepte de eerste prijs in de wacht met zijn stoel Spades. De jury vond het prachtig hoe een stoel met zo weinig toch vernieuwend kan zijn. Er zit veel slimheid in het product. De twee delen van de stoel zijn makkelijk in elkaar te zetten, de stoel is stapelbaar, goed te produceren, te vervoeren en bevat geen enkel schroefje. Daarbij zit ‘ie nog comfortabel ook!

Design District is en blijft ieder jaar hét trefpunt voor de interieurbranche in Nederland. De locatie voor volgend jaar is nog niet bekend, maar de 15e editie van het vakevenement staat in de planning voor woensdag 7, donderdag 8 en vrijdag 9 juni.

www.designdistrict.nl