Orgatec flink groter

Begint het al te kriebelen? In oktober wordt in Keulen weer de internationale beurs op het gebied van kantoorinrichting gehouden: de Orgatec. In aanloop naar het evenement komt de organisatie met verrassend nieuws: de expositieruimte is met maar liefst 20 procent gegroeid ten opzichte van de editie van 2014.

Daarmee is sprake van een trendbreuk. Gedurende de afgelopen 15 jaar is de omvang van de Orgatec flink gekrompen. Hoewel de Orgatec nog altijd geldt als de meest vooraanstaande internationale beurs op het gebied van projectinrichting, werd de schaal van eind jaren ’90 allang niet meer gehaald. In 2016 wordt echter voor het eerst sinds jaren weer een forse groei gemeld.

Naar de oorzaken van de groei kan slechts gegist worden. Is het de aantrekkende economie? Of is het de opkomst van het Internet of Things, een technologische ontwikkeling die de aanblik van onze wereld – en dus het kantoor – gedurende het komende decennium wel eens flink kan doen gaan veranderen? Voor deze laatste suggestie spreekt dat grote technologiebedrijven als Samsung en Microsoft dit jaar voor het eerst op de beurs aanwezig zullen zijn. Wellicht openen zich in Keulen tussen 25 en 29 oktober allerlei nieuwe technologische vista’s…

De beursorganisatie meldt dat de 20 procent groei van het beursopopervlak zijn beslag krijgt in de hallen 5.2 en 10.1, die aan de plattegrond zijn toegevoegd. Of de naar verwachting ruim 50.000 internationale bezoekers in deze hallen alleen de genoemde grote bedrijven zullen aantreffen is vooralsnog onduidelijk. Hiervoor zullen we moeten wachten tot 25 oktober. Begint het al te kriebelen?

www.orgatec.de