Nettowinst groeit bij Steelcase

Steelcase heeft over het fiscale jaar 2016 een omzet behaald van 3,1 miljard dollar (ruim 2,75 miljard euro). Dat betekent een groei van drie procent ten opzichte van het fiscale jaar 2015. De nettowinst groeide van 86,1 miljoen dollar in FY2015 naar 170,3 miljoen in FY2016. Dat maakt de Amerikaanse werkomgevingsspecialist deze week bekend.

Jim Keane, CEO van Steelcase: “Het fiscale jaar 2016 was wederom een succesvol jaar voor Steelcase. Zo zijn we er in Amerika in geslaagd onze gecorrigeerde operationele marges te vergroten, hebben we een aantal initiatieven ontplooid waarvan we verwachten dat ze zullen bijdragen aan een beter operationeel resultaat voor EMEA, hebben we het operationele resultaat voor Azië Pacific aanzienlijk weten te verbeteren en hebben we bijna 100 miljoen dollar uitgekeerd aan onze aandeelhouders in de vorm van dividend en het terugkopen van aandelen.”

Naast de jaarcijfers brengt Steelcase ook de resultaten van het vierde kwartaal naar buiten. De omzet in het vierde kwartaal bedroeg 747,9 miljoen dollar en de nettowinst 77,5 miljoen.

www.steelcase.com