Kantoorbacteriën: wat huist er op je bureau?

“Ziektes liggen op de loer tijdens het winterseizoen. Vooral op kantoor is het erg makkelijk om een verkoudheid op te lopen. Soms kunnen we het gewoon niet ontwijken, maar er is een aantal maatregelen die we kunnen nemen om het gesnotter dit jaar te voorkomen.”

Leverancier van onder andere kantoorartikelen en kantoormeubilair Viking zegt dit in een blog over ‘kantoorbacteriën’. Het bedrijf liet uitstrijkjes maken van gemeenschappelijke ruimtes waarmee we dagelijks in contact komen. “De resultaten waren zowel fascinerend als walgelijk!”, aldus Viking.

http://giphy.com/gifs/xTiTnuTQwCLCon9ZbW

“De meeste oppervlaktes en artikelen op kantoor waren erg vies en moeten regelmatiger schoongemaakt worden. We moeten natuurlijk wel onthouden dat micro-organismen zoals bacteriën overal opduiken”, aldus de Viking-blog.