Facilitair naar Jaarbeurs Utrecht

HoLaPress Communicatie organiseert de negentiende editie van zijn vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer op 25, 26 en 27 januari 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht. Tegelijkertijd met de verhuizing start de organisatie met een vernieuwing van het beursconcept. Met de verhuizing naar Jaarbeurs komt er een einde aan de jarenlange ‘standplaats’ van de beurs in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

De noodzakelijke vernieuwingen van de vakbeurs noopten tot deze verhuizing. Zo wil HoLaPress zijn bezoekerswerving uitbreiden naar Noordwest-Europa (naast Nederland ook Belgïe en het westen van Duitsland), sterk vermaatschappelijken door samenwerking aan te gaan met de meer dan honderdvijftig facilitaire branche-organisaties en bijna 175 facilitaire media, de kennis- en informatieoverdracht op de beursvloer veel nadrukkelijker tot zijn recht laten komen én de facilitaire noviteiten onder gaan brengen in een apart noviteitenplein op de beursvloer.

Daarnaast biedt de verhuizing naar Jaarbeurs nog een aantal belangrijke voordelen. Zo is de indeling van de beursvloer aan vernieuwing toe, hetgeen niet gerealiseerd kan worden in de Brabanthallen. Evenmin als verschuiving naar de laatste woensdag, donderdag en vrijdag van de maand januari, wat al jarenlang een grote wens van de standhouders is. Utrecht heeft als stadsomgeving (hotelcapaciteit, openbaar vervoer) en (inter)nationale uitstraling veel meer te bieden dan ’s-Hertogenbosch, zowel qua bereikbaarheid als internationaal. Terwijl Jaarbeurs ook als halverhuurder veel meer te bieden heeft op het gebied van catering, diensten, ondersteuning, vergader- en standhoudersvoorzieningen

Dat HoLaPress heeft gekozen voor de locatie Jaarbeurs in Utrecht is volgens directeur Peter Latjes daarom in het belang van zowel de standhouders als de bezoekers. “Met de leiding van de Brabanthallen hebben we veelvuldig gepraat over een aantal gewenste veranderingen, maar op een bepaald moment was het ons duidelijk, dat deze daar niet in mee wilde en kon gaan. Vandaar de keuze voor de Jaarbeurs in Utrecht.”