DPA Talk over flexibele kantoren

Flexibele werkplekken als Het Nieuwe Kantoor, Spaces of We Work zijn niet meer weg te denken uit het moderne kantoorlandschap. Op 28 januari zal tijdens de eerste DPA Talk van dit jaar in design Post Amsterdam dan ook aandacht worden besteed aan dit onderwerp.

“Het werkcomfort, de hoogwaardige faciliteiten en de professionele uitstraling van de gedeelde kantoorruimtes doen inmiddels niet meer onder voor het traditionele bedrijfsinterieur”, aldus een woordvoerder over het gekozen onderwerp van de DPA Talk. “Zzp’ers zijn ook allang niet meer de enige die van deze flexplekken gebruik maken; ook kleine en middelgrote bedrijven zien de voordelen van deze flexibele en representatieve kantoorplekken.”

“Tegelijkertijd kiezen met name grote bedrijven nog vaak voor een traditioneel kantoorgebouw. Al verandert ook dit professionele interieur onder invloed van ‘het nieuwe werken’. Werknemers werken vaker thuis of parttime waardoor bureaus worden gedeeld. Daarbij wordt dit institutionele kantoorinterieur steeds flexibeler en informeler met ‘open workspaces’ of loungehoeken.”

Tijdens de (alweer elfde) DPA Talk van 28 januari 2016 worden de verschillen in comfort, uitstraling en effectiviteit – en de rol die design daarin kan spelen – van de flexplek en het traditionele bedrijfskantoor naast elkaar gezet. Sprekers zijn Mattijs Kaak (Skepp), Ramon Beijen (CBRE) en Celine de Waal Malefijt en Jorien Kemerink (Studio KNOL). De bijeenkomst begint om 17:30 uur.

www.designpostamsterdam.nl