Forbo vermindert emissie

Forbo Flooring heeft de gemiddelde broeikasgasemissie van haar producten sinds 2009 met meer dan 30 procent verlaagd. Dat stelt een bedrijf in een persbericht. Het betreft het gewogen gemiddelde van alle producten in Forbo Floorings portfolio.

“Marmoleum wordt nu zelfs klimaatneutraal geproduceerd, dat wil zeggen dat de CO2 emissie gedurende de productie van grondstoffen en Marmoleum zelf, opgeteld zo goed als nul is. Dit komt doordat Marmoleum wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals lijnzaad en jute. Deze planten nemen CO2 op tijdens de groei en daarnaast gebruikt Forbo Flooring bijvoorbeeld groene elektriciteit.”

Hiermee loopt Forbo Flooring naar eigen zeggen voor op de klimaattopafspraken die net gemaakt zijn in Parijs. De vloerproducent heeft zichzelf niet alleen verplicht de COP21 afspraken na te komen, maar meer te doen en een voorloper te zijn op het gebied van duurzaamheid.

“Op de klimaattop in Parijs werd afgelopen weekend geschiedenis geschreven met maatregelen die de opwarming van de aarde tot maximaal 2 graden, maar liefst maar 1,5 graad, moeten beperken tot het jaar 2100. Om de opwarming van de aarde tegen te gaan, moet vooral de hoeveelheid broeikasgassen zoals CO2 in de atmosfeer worden beperkt.”

Om de eigen milieueffecten te verminderen, kijkt Forbo Flooring via Life Cycle Assesments (LCA) naar de gevolgen van haar werkzaamheden voor mens en milieu. De afgelopen jaren heeft de vloerbedekkingsproducent naar eigen zeggen veel gedaan door het toepassen van de zogenaamde 4R methode: Reduce, Reuse, Recycle, Renewable. “Denk daarbij bijvoorbeeld aan het reduceren van grondstoffen en verpakkingsmateriaal, het gebruik van meer recyclede content, het verminderen van het energieverbruik en het overschakelen op duurzame energie. Hierdoor zijn Forbo’s milieueffecten significant gedaald sinds 2009.”

www.forbo.nl