Nominaties Interieurbeplanting van het Jaar 2016 bekend

Vier interieurbeplanters hebben deze week het bericht gekregen dat zij de genomineerden zijn in de eerste editie van de landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar. De vakjury kiest uit deze vier de uiteindelijke winnaar van 2016.

Na een bezoek aan zes in de voorronde geselecteerde projecten, heeft de vakjury vier inzendingen genomineerd als kanshebbers:

·        Isala Ziekenhuis in Zwolle, Van der Tol bv

·        Koninklijke Auping in Deventer, Rent a Plant

·        Restaurant Fortuyn in Haarlem, Ambius

·        Bibliotheek in Schiedam, Zuidkoop bv

Deze vier projecten zijn inspirerende voorbeelden voor de sector en de markt. Ze laten ieder op een geheel eigen wijze zien dat professioneel ontworpen, aangelegd en onderhouden binnengroen een positief effect heeft op de ruimte en de beleving ervan door de gebruikers.

De vakjury heeft de projecten beoordeeld op een aantal vooraf vastgestelde aspecten: ontwerp, technische realisatie, vakmanschap, de toegepaste beplanting, kwaliteitsborging, onderhoud en PR-waarde. Ook de samenhang tussen groen, functionaliteit en omgeving en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht zijn meegenomen in de beoordeling. De vakjury geeft daarnaast per project aan waar eventuele ontwikkelingskansen en verbetermogelijkheden liggen.


Fortuyn.

Uit deze vier genomineerden kiest de vakjury de winnaar van het predicaat Interieurbeplanting van het Jaar 2016. De bekendmaking en feestelijke prijsuitreiking vinden plaats op 21 januari 2016. De vier genomineerde projecten worden dan ook toegelicht.


Isala.

Branchevereniging VHG behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. Bij VHG zijn in totaal 1.100 bedrijven aangesloten. Zij zijn actief in de aanleg, renovatie en het onderhoud van particuliere en bedrijfstuinen, openbaar groen, dak- en gevelbegroening, interieurbeplanting en als boomspecialist. VHG wil namens de branche de gesprekspartner zijn die maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht brengt bij politiek, institutionele partijen en burgers. De branche streeft maatschappelijk verantwoord ondernemen na en levert met haar diensten een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving en de gezondheid van mensen. VHG legt vanuit dat oogpunt ‘de groene verbindingen’ naar mens en maatschappij.


Bibliotheek Schiedam.

www.vhg.org