Copijn wint EILO Award

Tijdens het derde internationale EILO congres in Lyon werd donderdag 3 december de winnaar van de EILO Award bekend gemaakt. De internationale jury heeft de keuze gemaakt en het binnenbeplantingsproject Liberty Global van Copijn uitgeroepen tot mooiste project van afgelopen jaar.

In de deskundige jury waren 5 Europese landen vertegenwoordigd, waaronder Patrick Blanc voor Frankrijk. De jury oordeelde dat Copijn met haar project het best scoorde op: “Bringing green to the people”. Naast de prijs van de vakjury was er ook nog een Publieksprijs. Het Europees publiek werd gevraagd om via de website van EILO te stemmen op de 8 genomineerde binnenbeplantingsprojecten via Social Media.

Copijn bedankt iedereen voor de uitgebrachte stemmen. “Dankzij alle stemmers is Copijn ook nog tweede geworden met deze Publieksprijs! Jardins de Gally uit Frankrijk werd dit jaar eerste. De internationale jury European Interior Landscaping Organisation organiseerde voor de derde keer de EILO Award.

Copijn heeft het binnenbeplantingsproject Liberty Global ingezonden. Copijn Groenaanleg en beheer is in 2014 gevraagd mee te werken aan de herinrichting van het kantorencomplex op Schiphol-Rijk. Liberty Global stond voor de keuze om een nieuw hoofdkantoor te bouwen en dus te verhuizen of de vier bestaande panden geheel van binnen te renoveren. De keuze werd gemaakt om de panden te renoveren. Het moet prettig zijn om hier te werken en daarnaast wilde Liberty Global ook huiselijke en inspirerende ruimtes creëren.  De renovatie van de verschillende panden is fasegewijs uitgevoerd, in een tijdsbestek van twee jaar. Copijn heeft een gecombineerde opdracht voor advies & ontwerp, levering en onderhoud. Er is een belangrijke bijdrage geleverd aan de nieuwe entree, het atrium, het restaurant, de kas en de verschillende werkruimtes. Dat varieert van een kleine plantenbak tot een 65 vierkante meter Copijn Wonderwall in het restaurant. Tenslotte is er op het parkeerdek een nieuwe kas gebouwd van 150 vierkante meter. Hier kan men op een informele manier lunchen of overleggen onder het groene bladerdak van de klimplanten. Copijn heeft ook de binnenbeplanting verzorgd voor meerdere etages binnen de vier gebouwen.


EILO is opgericht in 2010 door vijf brancheorganisaties van interieurbeplanters: eFIG (Engeland), Nordic Green (Zweden, Noorwegen, Finland), UNEP (Frankrijk), FvRH (Duitsland), VHG (Nederland). Elke twee jaar organiseert EILO een internationaal congres waar ook de EILO Award uitreiking plaatsvindt.

www.eilo.eu