Problemen Philips bij verkoop Lumileds

Philips heeft zoals bekend zijn lichtdivisie in de uitverkoop staan. Maar bij het afstoten van de lichtactiviteiten gaat het nog niet helemaal crescendo. Gisteren werd bekend dat het bedrijf tegen onverwachte problemen is opgelopen bij de verkoop van led-componentenbedrijf Lumileds.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf zijn Amerikaanse toezichthouders met ‘onverwachte bezwaren’ gekomen tegen de transactie met de Chinese investeerder Go Scale Capital. Daardoor is het onzeker geworden wanneer de verkoop kan worden afgerond. Momenteel werken beide bedrijven aan het toch nog voltooien van de deal.

De onverwachte tegenslag werd gemeld bij de presentatie van de kwartaalcijfers van Philips. deze cijfers zijn overigens gunstig. De omzet van Philips steeg gedurende het vorige kwartaal met 2 procent stijgen, tot 5,8 miljard euro. De operationele winst verbeterde tot 570 miljoen euro; de nettowinst kwam uit op 324 miljoen euro. Een jaar eerder leed het bedrijf nog een verlies van 103 miljoen euro.

De voorgenomen verkoop van Lumileds – voor een bedrag van 2,9 miljard dollar – maakt onderdeel uit van de voorgenomen afsplitsing van de lichtactiviteiten van Philips. Dat proces moet begin 2016 worden afgerond.

www.philips.com