GIO-erkenningen voor Ahrend

Op zaterdag 3 oktober hebben drie Ahrend producten de Erkenning ‘Goed Industrieel Ontwerp’ (GIO) 2015 ontvangen. Deze onderscheiding is toegekend aan de veelzijdige fauteuil Ahrend Hesta, de space-in-space oplossing Flexbox en wederom het werkplekconcept Ahrend Balance. Deze producten worden tijdens de Dutch Design Week (17 tot en met 25 oktober) getoond in Het Klokgebouw in Eindhoven.

Concept & Design Director Arnold Struik: “De GIO Awards zijn hét keurmerk voor goed industrieel ontwerp in Nederland. Wij zijn trots dat wij deze keer wederom erkenningen hebben mogen ontvangen voor onze productinnovaties. De erkende producten passen binnen het Office Lifestyle programma van Ahrend;  de juiste keuze van design, product, functionaliteit en materialen waardoor je een inrichting creëert die een weerspiegeling is van de identiteit van de organisatie en bijdraagt aan een positieve beleving van zowel medewerkers als bezoekers.”

De Flexbox is ontworpen door Basten Leijh, zowel het design als de productie is 100 procent Nederlands. De Flexbox is een nieuw onderdeel binnen het modulaire Ahrend-programma Loungescape: de ideale oplossing voor Activiteit Gerelateerd Werken binnen het moderne open-space kantoor. Door de creatieve en flexibele opzet is het meubel multifunctioneel inzetbaar. Een modulaire space-in-space oplossing voor bellen, geconcentreerd (samen)werken en vergaderen. Volledig transparant en toch afsluitbaar.

Door het gebruik van speciale akoestische panelen is de Ahrend Flexbox niet alleen van binnen geluidsabsorberend en isolerend, maar ook geluidsabsorberend voor de omgeving. Doordat functie en formaat eenvoudig kunnen worden aangepast met dezelfde onderdelen, speelt de Ahrend Flexbox ook naadloos in op de steeds sneller veranderende behoefte bij gebruikers. Een innovatieve en duurzame oplossing die reeds ontwikkeld is vanuit het perspectief van slim en makkelijk hergebruik.

Dankzij de toevoeging van de kenmerkende doorkoppelwang voor bench-opstellingen, is het werkplekconcept Ahrend Balance opnieuw erkend met een GIO award. Met de doorkoppelwang van Ahrend Balance wordt een echt verstelbare bench gecreëerd in plaats van losse duo werkplekken naast elkaar. In één ranke wang kunnen nu vier werkplekken geschakeld worden. Door deze gepatenteerde oplossing ontstaat er ook meer beenvrijheid voor de gebruiker en geeft dit meer transparantie in de kantooromgeving.

www.ahrend.com