MakkinkBey in de hoek waar de prijzen vallen

Studio Makkink & Bey zijn in München tot de ‘Best of the Best’ uitgeroepen bij de Iconic Awards in de categorie ‘Best of Best Interior Public’ voor het project L’Hôtel Dupanloup. Voor het winnende project L’Hôtel Dupanloup transformeerde het ontwerpersduo een 17e eeuws monument van de Universiteit van Orléans tot een geheel nieuw interieur genaamd ‘Dexter & Sinister’.

De inrichting kenmerkt zich door kleurrijke bestaand werk van de studio, gecombineerd met nieuwe speciale gecreëerde ‘Dupanloup’ ontwerpen. Studio Makkink & Bey, dat sinds 2002 bestaat, spitst zich de laatsten jaren vaak toe op interieurs. “Vaak ontwikkelen we voor die inrichtingen ook speciale producten, die vervolgens op de markt worden gebracht”, legt ontwerper Jurgen Bey uit. Zo inspireerde het interieur van het gemeentekantoor in De Rotterdam tot de Rotterdam-stoel.

Wellicht ontvangt de studio binnenkort nog meer prijzen. Op 22 oktober 2015 maakt Studio Makkink & Bey in Londen kans op een Blue Print Award in de categorie ‘Interior & Product’ en op 6 november 2015 kunnen zij een Finest Interior Award in Duitsland in de wacht slepen.
Ook in ons eigen land maakt het ontwerpersduo kans op verschillende prijzen. Op 31 oktober wordt de Great Indoors Award in Maastricht uitgereikt waarvoor zij met het project ‘Living Spaces + Conceptroom Huisraad’ zijn genomineerd. Voor dit project ontwierp Studio Makkink & Bey in opdracht van het TextielMuseum in Tilburg een visie op het wonen in de toekomst gepresenteerd tijdens de tentoonstelling ‘Living Spaces’, over 100 jaar textiel in het Nederlandse interieur.
In stappen van 10 tot 20 jaar passeren meubels en objecten in conceptuele stijlkamers de revue en ontwikkelde in opdracht van het museum een visie op wonen in de toekomst ‘HuisRaad’.

Voordat het zo ver is maakt Studio Makkink & Bey eerst nog kans op een Dutch  Design Award voor het project ‘Proofflab Magazine’. Dit project is een nieuw online professioneel magazine met essays van visionaire ontwerpers met als doel de toekomstige werkcultuur te definiëren. De Dutch Design Awards worden uitgereikt op 24 oktober tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

www.studiomakkinkbey.nl