Jeroen van Dijk nieuwe voorzitter BNI

Jeroen van Dijk neemt per 1 september het voorzitterschap van de BNI over van Peter Dautzenberg. Van Dijk is interieurarchitect en eigenaar van Interieurarchitectenburo Jeroen van Dijk, gevestigd in Elst (Gelderland). Hij is sinds 2012 bestuurslid van de BNI.

Van Dijk: “De branche is nog nauwelijks hersteld van de zware jaren die achter ons liggen, maar nieuwe uitdagingen dienen zich al aan. Waaronder het mogelijk afschaffen van onze titelbescherming. Ik zie dit als een belangrijke taak die ik met het gehele bestuur ga oppakken. Ons vak is mede door sociale en maatschappelijke veranderingen voortdurend in beweging. Hierop zullen wij moeten blijven anticiperen, maar met de creativiteit en enorme motivatie van het bestuur kunnen we het belang van de vereniging verder uitbouwen.”

Peter Dautzenberg zal na 3 jaar voorzitterschap weer meer tijd kunnen besteden aan zijn eigen bureau en aan zijn docentschap aan de Hogeschool van Amsterdam. Maar vooral is hij blij meer tijd te hebben voor zijn studie Stedenbouw. Onder zijn voorzitterschap heeft de BNI met een duidelijke koersbepaling gewerkt aan de toekomstvisie van de organisatie. De BNI wil hét platform zijn voor iedereen met passie voor interieurarchitectuur, waarbij  samenwerking met andere disciplines, kennisdeling en onderzoek naar het vak een belangrijk onderdeel vormen.

Per september 2015 is het bestuur van de BNI als volgt samengesteld: Jeroen van Dijk (voorzitter), Linda Zadelaar (vicevoorzitter), Ernst Schmidt (penningmeester), Frans Pijpers, Feikje Lasut, Evelien Koekkoek en Linda Kunst.

www.bni.nl