Originele fabriekskrukken herontdekt

Als je houdt van originele industriële meubels, dan kun je bij interieurwinkel Spoor 38 je hart ophalen. In deze bijzondere winkel kun je werkelijk van alles vinden. Van verweerde lockerkasten tot Franse klapstoelen en van metalen bijzettafeltjes tot filmlampen. Sinds kort heeft Spoor 38 een collectie metalen Lyon krukken aan zijn assortiment toegevoegd. Het ontwerp van deze stoere Amerikaanse fabriekskrukken is sinds 1930 nagenoeg onveranderd en geeft je keuken of bar een mooie vintage look.

In zijn zoektocht naar bijzondere lampen en meubels reist Jeroen Speksnijder, eigenaar van Spoor 38, de hele wereld over. Kort geleden deed hij de vondst van zijn leven; hij ontdekte een serie prachtige fabriekskrukken van het Amerikaanse bedrijf Lyon Metal Equipment. Jeroen viel als een blok voor de krukken en mag zich sinds kort exclusief distributeur voor Lyon Metal in Europa noemen. Jeroen: “Te gek om deze historische krukken nieuw leven in te blazen. Vroeger werden ze alleen gebruikt in fabrieken, maar ze staan ook geweldig in de keuken, aan de bar of in een restaurant. De krukken zijn in drie hoogtes verkrijgbaar, met en zonder rugleuning. Standaard worden ze geleverd in de authentieke, industrieel grijze kleur, maar je kunt ze ook bestellen in iedere RAL-kleur die je wilt. Daarnaast hebben we een speciale verouderingstechniek ontwikkeld, waardoor de krukken niet te onderscheiden zijn van de originele oude fabriekskrukken.”

www.lyonbarstools.com