Design District in volle gang

Vandaag is het de tweede dag van Design District, hét Nederlandse vakevenement voor interieurdesign.

De eerste dag was geslaagd, met veel en kwalitatief goede bezoekers, goede lezingen en een positieve stemming onder de deelnemers. Dit klinkt allemaal misschien heel ‘blij’, maar de laatste jaren had de Stichting Korrelatie goede zaken kunnen doen, wanneer deze organisatie voor psychosociale hulp op de meeste beurzen een stand zou hebben gereserveerd. We vermoeden dat ze nu misschien nog een incidentele bezoeker zouden mogen begroeten. Anders gezegd: het ondernemerselan is terug. Misschien ziet nog niet iederen de voorzichtige kentering van de economie terug in de eigen bedrijfscijfers, maar het is verfrissend om in ieder geval weer eens een ander geluid te vernemen.

Goed nieuws ook vanuit de kantorenbranche, waar vastgoedorganisatie Colliers International meldt dat de leegstand in Nederlandse kantoren voor het eerst in 5 jaar is afgenomen (zie ook het artikel van 2 juni jongstleden onder de rubriek ‘Overig Nieuws’ op deze website). De glorietijden van weleer ziet Colliers niet meer terugkeren, maar ook deze voor de interieurbranche belangrijke sector kan voor het eerst sinds tijden weer positief nieuws melden.

En Design District zelf? Dat moet u eigenlijk niet aan ons vragen. Wij zijn zwaar bevooroordeeld. In een tijd dat de interieurbranche het zwaar had en grote beursorganisaties de neus ophaalden voor design en interieur, of na één mislukte poging een met veel bombarie aangekondigd evenement alweer de nek omdraaiden, ging de organisatie van Design District stug door. Tegenslag en economische laagconjunctuur werden, zo leek het, voor kennisgeving aangenomen, en het jaar erna stond er ‘gewoon’ weer een voor Nederlandse begrippen prachtig interieurevenement. Zo ook dit jaar. Bent u beroepshalve betrokken bij interieurdesign? Dan heeft u nog anderhalve dag om als de bliksem naar Zaandam te gaan. Deze beurs mag u niet missen.

www.designdistrict.nl