Nieuwe atlas over scholenbouw

Uitgeverij Nai010 publiceert een Scholenbouwatlas.De publicatie verschijnt op 10 juni. ter gelegenheid van de verschijning van het boek wordt een symposium georganiseerd.

“De komende jaren zullen in Nederland honderden basisscholen moeten worden verbouwd”, aldus een woordvoerder van de uitgeverij. “De nood is hoog, want de visies en behoeftes veranderen voortdurend en er is veel achterstallig onderhoud. Voor de meeste schooldirecteuren, teamleden en schoolbesturen is dit een ingewikkelde opgave. De Scholenbouwatlas biedt hulp bij het aanpassen van basisscholen en kindercentra.”

Opdrachtgevers kunnen zich aan de hand van de scholenbouwatlas oriënteren en bepalen welke verbouwmogelijkheid het beste bij hun ambitie past. “Dit handboek geeft een overzicht van actuele verbouwopgaven en toont honderd inspirerende voorbeelden van verbouwingen in Nederland. Deze voorbeelden zijn aangedragen door het veld zelf: via een oproep aan scholen en gemeenten door nationale kenniscentra. De Scholenbouwatlas laat zien dat goed verbouwen, waarbij de opgave integraal wordt aangepakt, een slim alternatief is voor nieuwbouw.”

ter gelegenheid van het verschijnen van het boek wordt een symposium georganiseerd. “Tijdens deze bijeenkomst zult u door zes korte presentaties geïnspireerd en geïnformeerd worden over de kansen die het verbouwen biedt en kan een bezoek worden gebracht aan de verbouwde Brede school.” Het symposium vindt plaats op woensdag 10 juni van 14.30 tot 17.00 uur in de Brede school aan de Nieuwstraat 15 te Rotterdam.

www.nai010.nl