Senso en Swarovski ontwikkelen duurste vloer

Wat krijg je als de marktleider op het gebied van gietvloeren en het exclusieve kristalmerk Swarovski de creatieve krachten bundelen? Een letterlijk schitterende én naadloze gietvloer met geslepen Swarovskikristallen. Met een prijskaartje van 4.500 euro per vierkante meter is de vloer niet voor iedereen weggelegd, maar de eerste klant, een ontwerpbureau in Londen, heeft zich al gemeld.

De vloer is het resultaat van een ontmoeting tussen de Nederlandse producent van gietvloeren Senso, en Swarovski. Vanwege hun 120-jarig bestaan benaderde de kristalproducent diverse gerenommeerde ontwerpers om hun museum te restylen. Ook het Nederlandse ontwerpduo Studio Job werd hiervoor benaderd. Studio Job werkt in veel van hun projecten samen met Senso en schakelde hen ook deze keer in. De gesprekken die Senso hierna had met de afdeling Special Projects van Swarovski leidden tot zoveel enthousiasme dat er al snel werd besloten samen te werken.

De uitdaging was de geslepen kristallen volledig in te sluiten in de gietvloer. Senso heeft een biopolymeer ontwikkeld, zo helder als water, waardoor de meest uiteenlopende patronen en dessins in de vloer ‘gevangen’ kunnen worden. Door het toepassen van een gelaagde opbouw van deze kunststof konden ook de kristallen van Swarovski van verschillende dikte en grootte in een volledig naadloze vloer gevangen worden.

David Bols, samen met broer Daniel oprichter en eigenaar van Senso: “De samenwerking -met Swarovski was geweldig. Net als voor Senso is voor Swarovski geen uitdaging te groot. Er was bij ons allebei dan ook geen moment twijfel of het zou lukken en we zijn bijzonder trots op het resultaat.”

Senso is in 2004 opgericht door de broers David en Daniel Bols. Hun visie is de tot dan toe vooral industrieel toegepaste gietvloeren ook in esthetisch hoogwaardige interieurs toe te passen. Nu, 10 jaar later, heeft Senso acht kantoren in vier landen (Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) en is het bedrijf marktleider op het gebied van naadloze interieuroplossingen. Inmiddels vind je Sensovloeren en wanden in woonhuizen, kantoren, hotels, musea, winkels en publieke gebouwen in 25 landen. Het motto van Senso is ‘Think United’. Door ook actief samen te werken met bekende ontwerpers als Marcel Wanders, UN Studio en Jurgen Bey en gebruik te maken van de beste materialen en technologieën blijft Senso tot steeds mooiere producten en ontwerpen komen die in uiteenlopende projecten worden toegepast.