‘Kantoorrevolutie in Milaan’

In MIlaan wordt tijdens de Salone del Mobile (14 tot en met 19 april) een ‘kantoorrevolutie ontketend. Dat stelt althans het Nederlandse MisterBrightLIght. Het bedrijf presenteert naar eigen zeggen ‘het bureau van de toekomst’.

“Over 10 jaar bestaan de kantoren zoals we die nu kennen niet meer. We zullen minder achter ons bureau zitten en vooral staand werken. Met kantoormeubels die voorzien zijn van sensoren en informatie uitwisselen met onze smartphone.”

“We staan aan de vooravond van een kantoorrevolutie”, voorspelt Marcel Demper die MisterBrightLight samen met Wilfred Romijn heeft ontwikkeld. “We weten al jaren dat gezond eten en regelmatig sporten goed voor je is. Maar sinds kort weten we ook dat de hele dag zitten net zo schadelijk voor je gezondheid is als roken en dat een paar uur per dag staand werken effectiever is dan een work-out in de sportschool. Dus gaan bij de overheid, werkgevers en bij werknemers nu de alarmbellen af. Want de gezondheidswinst ligt ‘tussen negen en vijf’ voor het oprapen. Met MisterBrightLight bieden we dé oplossing voor iedereen die productiever wil werken en tegelijkertijd zijn gezondheid wil verbeteren.”

Het ‘intelligente’ bureau heeft een herkenbaar design met geintegreerde LED-verlichting, is in hoogte verstelbaar en voorzien van de nieuwste technieken. “Het bureau legt via Bluetooth verbinding met je smartphone. Met één druk op jouw telefoon gaat het bureau automatisch naar jouw voorkeurshoogte. Niet alleen handig om vaak af te wisseIen tussen staand en zittend werken, maar ook ideaal voor gedeelde werkplekken en flexplekken. Je hoeft dus nooit meer onder het bureau te kruipen om het op de juiste hoogte te zetten. Ook handig is dat je mobiele telefoon automatisch wordt opgeladen zodra je de telefoon op het bureau legt. De ouderwetse telefoonoplader is dus niet meer nodig”, legt Wilfred Romijn uit.

Voor degenen die toch nog extra gemotiveerd moeten worden om daadwerkelijk af en toe te gaan staan biedt MisterBrightLight ook een oplossing. “Zit je te lang achter het bureau dan ontvang je een bericht op je smartphone dat het tijd is om staand te gaan werken. Daarbij krijg je ook nog realtime inzicht in de extra calorieen die je verbruikt tijdens het staand werken. Ook kan je persoonlijke doelen instellen en krijg je een virtuele high-five als je je doel hebt bereikt. Het is allemaal instelbaar. Je blijft zelf altijd de regie houden over wat jouw MisterBrightLight wel en niet doet.”

Iedere MisterBrightLight wordt custom-made gemaakt en is leverbaar in meer dan vijfhonderd kleuren. Ook het formaat van de tafel bepaal je zelf. Met een maximaal formaat van 280 cm x 120 cm kan MisterBrightLight ook aangeschaft worden als vergadertafel. “Want staand vergaderen heeft, net als staand werken, veel voordelen. Vergaderingen duren dan niet alleen korter, maar zijn ook effectiever en het is -omdat je staat- ook weer gezonder.”

Dit state-of-the-art bureau wordt volledig in Nederland geproduceerd en is al vanaf één exemplaar te bestellen via de eigen website vanaf 1.987 euro. Dit is inclusief alle functies zoals hierboven beschreven. Marcel Demper zegt over deze prijs: “Omdat het een custom-made product is, is het maken van één exemplaar eigenlijk het duurst. Bij besteling van meerdere exemplaren, daalt de prijs al tientallen procenten. De reacties op zowel het product als de prijs zijn goed. Het is ook een simpele rekensom: de investering in ons product verdient zich terug in productievere mensen, een lager ziekteverzuim en hogere tevredenheid van medewerkers.”

De eerste exemplaren zijn inmiddels verkocht aan early adopters die al in de ontwikkelingsfase met het product in aanraking kwamen. Vanuit binnen- en buitenland is er inmiddels serieuze belangstelling. De officiële internationale lancering deze week in Milaan tijdens de meest toonagevende designbeurs van Europa moet de revolutie die deze Nederlandse start-up voor ogen heeft, echt op gang gaan brengen.

www.misterbrightlight.com