Red Dot voor Wiesner-Hager stoel Nooi

Goed nieuws voor Wiesner-Hager. De multifunctionele zaalstoel Nooi van de Oostenrijkse producent werd onderscheiden met de Red Dot designprijs in de vorm van een ‘Honourable Mention’.

Wiesner-Hager zet in op differentiatie door design. “Deze focus op de productvormgeving wordt ook weerspiegeld in de nauwe samenwerking met verschillende designbureaus”, aldus een woordvoerder. “De meest recente onderscheiding is eens te meer een bevestiging voor deze strategische weg.”

Met 4.928 innovatieve inzendingen door 1.994 deelnemers uit 56 landen alleen al in 2015 is de Red Dot Award tegenwoordig niet alleen de grootste en meest erkende designwedstrijd ter wereld, maar ook de meest internationale. “Des te meer pleit het voor de zaalstoel Nooi dat deze door de jury werd onderscheiden voor zeer geslaagde aspecten in het vormgevende werk, zoals de innovatieve framekoppeling.”

De award voor Nooi is de derde Red Dot Award op rij die Wiesner-Hager in de wacht sleept. De drie bekroonde producten – de kantinestoel macao (2011), de bureaustoel poi (2013) en de zojuist onderscheiden zaalstoel Nooi – zijn afkomstig uit de designwerkplaats van Neunzig Design.

Het inrichten van zalen of grote ruimtes staat centraal bij het stoelprogramma. De Nooi zaalstoel is een stoel die via het onderstel wordt gekoppeld. “Dat wil zeggen dat er geen extra koppelingselement nodig is. Het principe werkt net zo eenvoudig als intelligent.”

Barbara Funck van Neunzig Design: “De twee aangrenzende poten worden op elkaar gestapeld, waarbij steeds van links naar rechts wordt gekoppeld. Zo winnen we waardevolle ruimte ten gunste van een comfortvoordeel, dat tot uitdrukking komt in de zittingbreedte. Esthetisch ontstaat een aangenaam rustig totaalbeeld, omdat de verdubbeling van de aangrenzende poten en armleggers vervalt.”

Met Nooi presenteert Wiesner-Hager de stapelstoel met misschien wel de eenvoudigste koppelfunctie die momenteel op de markt is: geen extra koppelingen, geen ingewikkeld in elkaar haken: eenvoudig alleen de aangrenzende stoelpoten op elkaar stapelen en klaar. “Voor sneller opbouwen en afbreken van rijen stoelen.”

“Van deze voordelen liet ook het Radisson Blu Royal Hotel in Brussel zich overtuigen en richtte als een van de eerste grote klanten de nieuw gerenoveerde vergaderruimten van het vijf-sterren luxehotel in met zeshonderd Nooi zaalstoelen.”

De stoelfamilie wordt gecompleteerd door een draadslede-stapelstoel, die speciaal voor communicatieve multifunctionele ruimtes werd ontwikkeld, een markante traversebank, speciaal voor wachtkamers en transitruimtes, en een meeting- en kantinestoel.

www.wiesner-hager.nl