Prooff presenteert vier nieuwe meubels

Het Rotterdamse Prooff doet weer van zich spreken.Deze week presenteerde het label een viertal nieuwe meubels. Prooff hoopt ook met de nieuwe meubels veranderingen in het werkinterieur te kunnen forceren.

Prooff is geen meubellabel als alle andere. Het merk werd opgericht door Leo Schouten van SV met als doel om de innovatie in het werkinterieur een zetje te geven. Het portfolio van het bedrijf bestaat uit eigenzinnige producten – onder andere de beroemde oorstoel van Jurgen Bey – die onvergelijkbaar zijn met de meubels van andere aanbieders.

Ook de vier nieuwe aanwinsten kunnen als avant garde beschouwd worden; het zijn alle vier meubels die niet voldoen aan de bestaande typologieën van hoe een projectmeubel eruit zou moeten zien.

De #007 OffSize werd ontworpen door Léon de Lange. Het meubel bestaat uit 3 elementen, die alle op eigen manier het ‘hangen’ in de werkomgeving faciliteren. Op die manier ondersteunt de OffSize informele en spontane ontmoetingen op kantoor.


De #008 StandTable is van de hand van architect Ben van Berkel van UNStudio. De bijzonder gevormde tafel heeft drie  niveaus, zodat uiteenlopende gebruikers er ontspannen aan kunnen overleggen. Overigens is de tafel dankzij de integratie van techniek ook geschikt om staand aan te werken met bijvoorbeeld laptop.


De #009 StandAlone is ontworpen door Axia Design. De half open asymetrische ‘safe haven’ biedt één of meerdere gebruikers de mogelijkheid zich even terug te trekken uit de open ruimte om bijvoorbeeld een telefoongesprek te voeren.


De #010 BeTween van Studio Makkink & Bey is een bijzonder element dat op allerlei manieren gebruikt kan worden. Het ‘boomvormige’ element is bedoeld om de verbeelding van de gebruiker te prikkelen; deze kan de BeTween toepassen op de manier die hem of haar goeddunkt.


www.prooff.com