Steelcase opent fabriek in Tsjechië

Werkomgevingsspecialist Steelcase heeft een nieuwe fabriek in het Tsjechische Pilsen geopend. De fabriek maakt deel uit van het wereldwijde manufacturing network van Steelcase en dient met name om de groei in de Oost-Europese markt te ondersteunen.

In de fabriek met een oppervlakte van 26.000 vierkante meter wordt state of the art lasertechniek toegepast voor het aanbrengen van kantenband op bureaubladen. Er zullen hoofdzakelijk melamine producten worden vervaardigd. Op dit moment biedt de fabriek werkgelegenheid aan 150 mensen, in de komende jaren zal dit aantal volgens Steelcase fors toenemen. Met de nieuwe fabriek is een investering gemoeid van bijna 25 miljoen dollar.

Jim Keane, CEO van Steelcase: “Oost-Europa is een strategische markt voor ons. Met de nieuwe fabriek in Tsjechië beschikken we over een locatie waarmee we onze groeidoelstellingen voor de lange termijn kunnen realiseren. Daarnaast is voor deze vestigingslocatie gekozen omdat het aansluit op een hoogwaardig distributienetwerk waarmee we ook Centraal-Europa kunnen bedienen.”

De fabriek in Tsjechië is de vierde Europese fabriek van Steelcase, na Rosenheim (Duitsland), Sarrebourg (Frankrijk) en Madrid (Spanje). In totaal heeft Steelcase rond de 10.700 medewerkers in dienst. Het afgelopen boekjaar rapporteerde Steelcase een wereldwijde omzet van 3 miljard dollar. Over de laatste drie jaar investeerde het bedrijf meer dan 100 miljoen dollar in research en development.

www.steelcase.com