Ook OLED weg bij Philips

Het rommelt voortdurend bij Philips. Na berichten over het verkopen van de gehele verlichtingstak en de presentatie van matige cijfers werd afgelopen week duidelijk dat het bedrijf ook van de OLED af wil.

Naar aanleiding van berichtgeving in het Eindhovens Dagblad is duidelijk geworden dat Philips een koper zoekt voor zijn fabrikant van organische led-lampen (OLED). De verkoop van de zijtak van Philips Lighting staat naar verluidt los van de eerder aangekondigde verkoop van de producenten van lichtcomponenten Lumileds en Automotive Lighting. De stap past in de verzelfstandiging van Philips Lighting, dat zich vooral op gehele verlichtingssystemen zal richten. Klaarblijkelijk denkt men bij het bedrijf dat de verlichtingstak interessanter is voor kopers wanneer de OLED-tak is afgestoten.

www.philips.nl