Nieuwe voorzitter NSVV: Rob Metz

Gisteren (donderdag 29 januari) werd in Hoevelaken het Nationale Lichtcongres gehouden van de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV). De stichting greep het congres onder meer aan voor de overdracht van de voorzittershamer. Deze ging van Léon Schrijnemaekers naar Rob Metz.

De kersverse voorzitter Rob Metz prees zijn voorganger en benoemde hem tot erelid van de stichting. Voorts vertelde Metz het in redelijk grote aantallen aanwezige lichtpubliek dat het zijn intentie is de NSVV de komende jaren een professionaliseringsslag te laten maken. Zo moeten vragenstellers aan het ‘kenniscentrum op het gebied van licht’ sneller antwoord krijgen op hun vragen, ‘al is het maar via een procesbericht’.

Behalve de overdracht van de voorzittershamer kregen de aanwezigen een uitgebreid lezingenprogramma voorgeschoteld over zowel binnen- als buitenverlichting. Hier was veel interessants te vernemen. Ook het organiseren van een ‘bedrijvenmarkt’ bleek een gelukkige keuze: de compacte ruimte had voortdurend het aanblik van een levendig marktplein. En daarmee voorzag het lichtcongres in een andere belangrijke functie: de mogelijkheid om te netwerken met vakgenoten.

www.nsvv.nl