Tarkett voltooit overname van Desso

Tarkett heeft op 30 oktober 2014 aangekondigd om Desso volledig over te nemen. Vandaag meldt het concern dat de overname is afgerond na goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteit en op basis van een positief advies van de ondernemingsraad van Desso.

“Door de overname van Desso versterken we ons product portfolio met het toevoegen van high-end tapijt en tapijttegels voor onze Europese klanten. Deze operatie stelt ons in staat om onze geografische aanwezigheid in Emea te versterken en maakt het Tarkett mogelijk om commerciële tapijtoplossingen aan te bieden aan alle klanten wereldwijd, ook door de succesvolle overname van Tandus in Noord-Amerika in 2012. Desso is een erkend merk voor hoogwaardige en innovatieve producten en is sterk gericht op duurzaamheid”, aldus Michel Giannuzzi, CEO van Tarkett.

Desso produceert high-end en innovatieve vloerbedekking, vooral voor commerciële toepassingen (kantoren, onderwijs horeca, marine en luchtvaart) en is aanwezig in de markt voor consumenten tapijt in Europa. Het bedrijf bedient ook de sportmarkt met kunstgras en een versterkt natuurgrassysteem (GrassMaster).

Het hoofdkantoor van Desso is gevestigd in Nederland, Desso realiseerde in 2013 een omzet van 202 miljoen euro en heeft ongeveer 820 mensen in dienst in drie fabrieken in Europa.

Na de afronding van de overname van Desso door Tarkett is gezamenlijk overeengekomen dat Alexander Collot d’ Escury , CEO van Desso, de onderneming per 5 januari 2015 zal verlaten.
Remco Teulings, president van Tarkett Emea, wordt verantwoordelijk voor de tapijtactiviteiten van Desso en zal benoemd worden tot CEO van Desso, in aanvulling op zijn huidige verantwoordelijkheden binnen Tarkett.
Eric Daliere, voorzitter van Tarkett Sports Division, wordt verantwoordelijk voor de activiteiten van Desso Sports, naast zijn huidige verantwoordelijkheden binnen Tarkett. Deze activiteiten zullen snel worden geïntegreerd in Tarkett Sports.

Michel Giannuzzi geeft als commentaar: “Ik wil graag het Desso team bedanken voor het uitstekende werk wat is gedaan op het gebied van innovatie en de groei die is gerealiseerd onder leiding van Alexander Collot d’ Escury. We respecteren zijn beslissing om Desso te verlaten en wensen hem het allerbeste voor zijn toekomstige carrière. We zijn verheugd dat vanaf vandaag Desso deel zal uitmaken van Tarkett en wij heten alle medewerkers van harte welkom.”

Met een omzet in 2013 van 2,5 miljard euro is Tarkett marktleider in innovatieve en duurzame vloerbekleding en sportvloeren. Bijna elfduizend medewerkers bedienen dagelijks de klanten van Tarkett in honderd verschillende landen met 38 verschillende productielocaties. Sinds januari 2007 zijn de familie Deconinck (> 50 procent) en KKR (19 procent) eigenaar van Tarkett. De rest van de aandelen zijn geplaatst op de beurs in Parijs.

Desso is een vooraanstaande wereldwijde fabrikant van tapijten en sportvelden en is actief in meer dan honderd landen. De producten van Desso worden geleverd aan kantoren, het onderwijs, de gezondheidszorg, overheidsinstellingen, woningen en ook aan hotels, cruiseschepen en luchtvaartmaatschappijen. Daarnaast produceert Desso sportvelden zoals de Desso GrassMaster, die is geïnstalleerd op de voetbalvelden van Champions League-clubs en de ‘voetbaltempel’ Wembley.

http://www.desso.com/
www.tarkett.nl