Bestuurswisseling bij Desso

Na de afronding van de overname van Desso door Tarkett is gezamenlijk overeengekomen dat Alexander Collot d’ Escury, CEO van Desso de onderneming zal verlaten per 5 januari 2015. Remco Teulings, president van Tarkett EMEA, wordt benoemd tot CEO van Desso, in aanvulling op zijn huidige verantwoordelijkheden binnen Tarkett.

Alexander Collot d’Escury is sinds eind 2007 lid geweest van Desso’s Executive Board, in eerste instantie als Chief Commercial Officer en sinds 2012 als CEO.

Onder zijn leiding realiseerde Desso een sterke winstgroei door baanbrekende innovaties en een focus op geografische- en channel expansie. Desso’s visie ”Hoe kan de vloer bijdragen aan onze gezondheid en ons welzijn” heeft een cruciale rol gespeeld in de transformatie van het bedrijf alsmede haar leidende positie op het gebied van Cradle to Cradle® en circulaire economie. Als gevolg van deze strategie is Desso in staat geweest om haar Europese marktaandeel in commerciële tapijttegels aanzienlijk te laten groeien.

“Ik ben erg trots op de uitstekende resultaten die de Desso werknemers hebben gerealiseerd sinds 2007. Deze resultaten hebben uiteindelijk geleid tot de overname van Desso door Tarkett. De overname geeft Desso de mogelijkheid om haar internationale groeipotentieel verder te versterken. Mijn taak zit erop en ik vertrek met een zeer goed gevoel wetende dat Desso deel van de Tarkett Familie zal zijn”, aldus Alexander Collot d’Escury.