Twee German Design Awards voor König + Neurath

Kantoormeubelfabrikant König + Neurath heeft twee German Design Awards in de wacht gesleept. De jury van internationaal vooraanstaande designspecialisten gaf de ruimte-in-ruimte-oplossing Think.Tank en de bureaustoel Lamiga een ‘eervolle vermelding’ bij de German Design Award 2015.

De transparante ruimte-in-ruimte-oplossing Think.Tank wist te overtuigen door tijdloze schoonheid en functionaliteit. De door de eigen vormgevers van K+N ontworpen Think.Tank creëert een afgesloten ontspanningsruimte voor geconcentreerd werken of voor vertrouwelijke gesprekken in de open space, zonder in het gebouw te hoeven ingrijpen. Het product kan in elk kantoorlandschap naar behoefte worden geïntegreerd. “Met eigen ventilatie, verlichting en elektrische aansluitingen zorgt de Think.Tank voor een ideaal ruimte- en werkklimaat. De ‘eervolle vermelding’ betekent na de Red Dot Award in juli wederom een gerenommeerde designonderscheiding voor König + Neurath, en daar zijn we erg blij mee.”

Het ergonomische concept van de bureaustoel Lamiga van Ito Design zorgt volgens König + Neurath voor comfort bij het dagelijkse zitten. “De flexibele rugschaal, die voor elke gebruiker traploos kan worden ingesteld middels de opvallende draaischakelaar ‘Ergo-Disc’, past zich bij de zijwaartse bewegingen perfect aan de rug aan en biedt merkbare ondersteuning. Het synchroonmechanisme als kernelement van dynamisch zitten beschikt over een harmonisch afgestemd bewegingsverloop, gekenmerkt door ruime openingshoeken en snelle aanpassingsmogelijkheden van de terugveerkracht voor verschillende lichamelijke omstandigheden.”

De German Design Award wordt uitgereikt door de Raad voor de Vormgeving en behoort tot de meest gerenommeerde onderscheidingen van de designbranche. De jury kiest in tien categorieën op het gebied van productdesign een prijswinnaar en kent tien Winner-onderscheidingen toe. Met de ‘eervolle vermelding’ reikt de Raad voor de Vormgeving verder onderscheidingen uit aan het werk van bedrijven en vormgevers dat qua design bijzonder geslaagde deelaspecten of oplossingen vertoont. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats in februari 2015 op de ‘Ambiente’ in Frankfurt.

www.konig-neurath.nl