König + Neurath kijkt terug op geslaagde Orgatec

König + Neurath is tevreden over de voorbije Orgatec. Het grote aantal bezoekers gedurende alle beursdagen en de uitstekende respons van de klanten op de nieuwe concepten onderstrepen het succesvolle beursverloop voor de Duitse firma.

“Onder het beursmotto ‘The Social Office’ toonden wij integrale meubelconcepten en producten aan onze bezoekers als antwoord op de duidelijk veranderende functie van de werkplek. Wij hebben veel inhoudelijke en interessante gesprekken gevoerd met klanten, architecten, consumenten en vaktijdschriften, en nieuwe zakelijke relaties kunnen aanknopen. De toenemende internationalisering bevestigt het belang van de Orgatec als trendbeurs en belangrijk forum van de branche”, aldus Patrick Heinen, directeur marketing/verkoop van de firma König + Neurath AG, waarmee hij zijn grote tevredenheid uitspreekt over de stijging van het aantal bezoekers met 13% in vergelijking met de vorige Orgatec.

Het standconcept omvatte de combinatie van communicatieve concepten rond werkplekken en middenzones als Team.Work.Space en Net.Work.Place, maar ook het verlangen naar stiltewerkplekken voor geconcentreerd werken of vertrouwelijke gesprekken – als onderdeel van de akoestische ruimteplanning. De ruimteakoestische planning van kantoren en open kantoorlandschappen behoort tot de centrale taken om meer rust te creëren en storende factoren te beperken.

Centraal stonden het nieuwe multifunctionele vergader- en seminarconcept Move.Me, alsook de nieuwe bureaustoel ValYou, die het levensgevoel van een jonge generatie combineert met de complexe eisen die worden gesteld aan ergonomie en het evenwicht tussen werk en privé – ontwikkeld in samenwerking met de gerenommeerde ontwerper Martin Ballendat. Het garandeert de gebruikers maximale flexibiliteit en maakt door zijn subtiele, moderne en tijdloze constructie een vederlichte indruk. De duurzaamheids-Think.Tank, die bestaat twee uit twee in elkaar geschoven kubussen, en de designstudie Net.Work.Place lounge chair, die door zijn hoge, organische schaalcontour een persoonlijke stilteruimte biedt en via een draaibeweging de mate van concentratie of communicatie met de collega’s bepaalt, blijken een bezoekersmagneet. Met verlichting en kleuren wordt een onmiskenbaar behaaglijke sfeer gecreëerd, waarmee de motivatie, creativiteit en prestaties van de medewerkers worden bevorderd.

De firma König + Neurath AG, totaalaanbieder van kantoor- en zitmeubilair en wandsystemen, profiteert van de positieve stemming op de beurs en ziet – ondanks de toenemende concurrentie in de branche – de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Ook de organisatoren van de Beurs van Keulen zijn uiterst positief gestemd over het beursverloop. Met meer dan 50.000 bezoekers uit 120 landen en 624 aanbieders uit 41 landen laat de Orgatec juist op internationaal niveau een lichte groei zien. Daarmee onderstreept hij zijn betekenis als toonaangevende internationale vakbeurs.

www.koenig-neurath.nl