Proefkamer geopend

In aanwezigheid van Bert Kersten (gedeputeerde van de Provincie Limburg), Angely Waajen-Crins en Ferdinand Pleyte (wethouders van respectievelijk Economische Zaken en van Innovatie van de gemeente Roermond) is gisteren de Rura Nova Proefkamer officieel geopend.

De Proefkamer is gevestigd in een het leegstaande 4.000 vierkante meter grote voormalige belastingkantoor in het stationsgebied van Roermond. Architectenbureau Paul de Ruiter en Klictet Installatieadvies ontwikkelden een duurzaam herontwikkelingsplan. Het gebouw krijgt een multifunctionele invulling.

Om potentiële gebruikers en geïnteresseerden de mogelijkheden op locatie nu echt te kunnen laten ervaren, is De Proefkamer ingericht als een experience center, dat de visie op hergebruik, transformatie en verduurzaming tastbaar en levend maakt. In deze bijzondere, eigentijdse ‘ruwe’ ruimte loop je van de oude, gedateerde kantooromgeving, via innovatieve ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en hergebruik, de woon- en werkomgeving van de toekomst in.

www.ruranovaroermond.nl/proefkamer