Technovation Centre ingehuldigd door Koning Filip

In aanwezigheid van prominenten uit de economische, de politieke en de academische wereld en van de pers, heeft Koning Filip, de Koning der Belgen, op 5 november het AGC Technovation Centre van AGC Glass Europe ingehuldigd.

In dit gloednieuwe onderzoekscentrum in Gosselies (Charleroi, België) werken zowat 250 onderzoekers, technici en ingenieurs aan de verbetering van de processen en de ontwikkeling van nieuwe glasproducten voor de bouw- en voor de autosector.

Het AGC Technovation Centre is het wereldwijde competentie- en deskundigheidscentrum in vlakglas van de AGC groep. Het gebouw, waarin de ruimtes (kantoren, laboratoria en semi-industriële modeluitrustingen) ontworpen zijn om de communicatie binnen en tussen de teams ter plaatse te bevorderen, biedt een geavanceerde infrastructuur voor onderzoek. Het ligt niet alleen in de buurt van de productie-units van de groep, maar ook in het hart van een technologiepark (Aéropôle van Gosselies), te midden van industriële sites, laboratoria en universiteiten. Dat trekt internationale onderzoekers aan en werkt onderlinge banden in de hand, met het oog op open innovatie.

Het gebouw zelf is tevens een uitstalraam van de technologische innovaties in glas van AGC. “Dit nieuwe onderzoekscentrum zal leiden tot innovatieve glasoplossingen voor onze klanten die tegelijk en sneller kunnen ontwikkeld worden. Ons onderzoekswerk zal zo meer aandacht en uitstraling krijgen”, aldus Jean-François Heris, President en CEO van AGC Glass Europe.

In het AGC Technovation Centre werd ongeveer 30 miljoen euro geïnvesteerd, waarvan het Waalse Gewest 8,9 miljoen euro financierde. Het ontwerp is van bureau Assar Architects.