Interstuhl en Bimos ontvangen prijs

Interstuhl en Bimos rekenen naar eigen zeggen altijd op veiligheid, zonder compromissen. En dit geldt niet alleen voor de zitoplossingen, maar ook voor de productie ervan. In de fabriek worden strenge arbo- en veiligheidseisen toegepast. Dit arbobeheer werd ontwikkeld gedurende vele jaren en heeft nu de Premium Award van TÜV Rheinland ontvangen.

Het certificatiesysteem Ohsas 18001:2007 (Occupational Health and Safety Assessment Series) is een gerenommeerd gezondheids- en veiligheidsmanagementsysteem. Het wordt in meer dan tachtig landen toegepast. Met deze award laat Interstuhl zien hoe belangrijk gezondheid en veiligheid zijn in het bedrijf.

Het is tevens een bewijs van efficiëntie. “Want wat is belangrijker dan de bescherming van de ‘human resources’?”, vraagt het bedrijf zich af. “Dit is te zien in de ergonomische concepten en veiligheidsinrichtingen van onze producten. Maar we leven ook volgens deze filosofie bij Interstuhl.”

Gezondheid en veiligheid spelen niet alleen een belangrijke rol bij de bescherming van de werknemers, maar ook als het gaat om het vermijden van ziekteverzuim en daarmee het veiligstellen van productie en levering. Daarom is een uitstekend gezondheid en veiligheid management systeem ook een service voor klanten.

De basis van het arbobeheer Ohsas is een uitgebreide management specificatiesheet waar de potentiële gevaren worden geïdentificeerd, geanalyseerd en gewaardeerd. Op basis hiervan worden de doelen en programma’s geformuleerd, verantwoordelijkheden gedefinieerd en collega’s opgeleid.

Deze certificering wil overigens niet zeggen dat Interstuhl nu op zijn lauweren gaat rusten, maar juist dat men zich continue wil verbeteren op het gebied van gezondheids- en veiligheidsmanagement.