Storax-matten in Markthal

De nieuwbouw van de eerste overdekte markthal in Nederland zal weinig mensen zijn ontgaan. Het unieke concept van een marktvloer gecombineerd met woningen, trok tijdens de bouw al veel nationale en internationale aandacht.

De hal zal naar verluidt  tussen de 4,5 en 7 miljoen bezoekers per jaar trekken. Om zoveel bezoekers probleemloos te ontvangen, werd een maatwerkoplossing voor de entree bedacht. Aan de kopse kanten van het gebouw koos Mvrdv Architecten voor drie automatische draaideuren van Boon Edam. Deze deuren zijn praktisch bij het doorlaten van grote groepen passanten. De tourniquets sluiten aan op een indrukwekkende transparante kabelnetgevel.

Voor de systeemmatten koos de architect voor de Entrada Prestige van Storax. “Entrada Prestige is een robuuste systeemmat van hoogwaardig zwart rubber”, meldt het bedrijf. “De ideale oplossing voor een schone entree met een exclusieve uitstraling. Entrada Prestige systeemmatten zijn toepasbaar in situaties met intensief of zwaar verkeer zoals winkelcentra, hotels, kantoren, vliegvelden, et cetera.”

Storax leverde en monteerde de entreematten voor de zes draaideuren van de Markthal en de vier verschillende ingangen voor de bewoners.

www.storax.nl