‘Kembo alive and kicking’

Meubelfabrikant Kembo is ‘alive and kicking’ en voortaan gevestigd in de hoofdstad. Dat meldt eigenaar Martin Jooss, die na het faillissement van Kembo in februari een doorstart heeft gemaakt met de illustere fabrikant.

Het doorgestarte Kembo heeft deze zomer zijn intrek genomen in een nieuw historisch hoofdkantoor aan de Herengracht in hartje Amsterdam. Vanuit hier gaat het bedrijf volgens Jooss verder met het inspireren en bedienen van haar relaties.

“Kembo is al bijna 60 jaar producent van complete meubelprogramma’s en totaalprojectinrichter voor de zakelijke markt, de hospitality, de zorgsector en in toenemende mate ook voor de woonomgeving.” Het bedrijf onderscheidt zich volgens de nieuwe eigenaar door het initiëren van trends, hoogwaardige kwalitatieve producten, duurzaam geproduceerd, Made in Holland.

Kembo heeft de voorbije jaren de nodige turbulantie gekend. Medio februari 2014 werd het faillissement uitgesproken van Kembo Beheer, Beleef Kembo en Brink Projectinrichter, alle drie gevestigd in Oostzaan. Ook in 2009 was al eens sprake van een faillissement van Kembot, waarna het bedrijf werd overgenomen door Brink Beheer uit Staphorst. De Kembo-vestiging in Veenendaal ging toen verder onder de naam Beleef Kembo. In 2010 ging Brink Beheer vervolgens zelf failliet, waarna een doorstart werd gemaakt onder de auspiciën van een overkoepelende holding waaronder ook Beleef Kembo ressorteerde.

De turbulente periode is volgens de nieuwe eigenaar nu ten einde: Kembo is, zoals gezegd, ‘alive and kicking’. Martin Jooss is sinds 1986 werkzaam in de interieurbranche. Hij heeft naar eigen zeggen ‘een absolute passie voor het vak’. Jooss vereert twee helden op het gebied van vormgeving: Khodi Feiz en WH Gispen. “Deze twee vormgevers zijn belangrijk geweest voor het succes van Kembo en zijn nog steeds gezichtbepalend voor het merk.”

www.kembo.com