Natalie Hofman nieuwe voorzitter FMN

Natalie Hofman is de nieuwe voorzitter van de beroepsvereniging Facility Management Nederland (FMN). Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 5 juni kozen de leden van FMN Hofman als opvolger van Ian van der Pool die sinds eind 2012 voorzitter was en van wie de bestuurstermijn dit voorjaar verstreek. De leden stemden ook in met de benoeming van Daniëlle Overweg als bestuurslid Marketing & Communicatie. Overweg volgt daarmee Lisanne Hendrix op die deze portefeuille sinds het voorjaar van 2011 bekleedde.

Scheidend voorzitter Ian van der Pool, die als voorzitter zelf een belangrijke rol speelde bij de invulling van het internationale partnership van FMN met IFMA, de International Facility Management Association, is blij met de keuze van de leden: “FMN heeft met Natalie Hofman en Daniëlle Overweg twee zeer deskundige nieuwe bestuursleden benoemd. Samen met de zittende bestuursleden zullen de twee nieuwe bestuursleden verder richting geven aan de ambitie om van FMN de leidende speler in de doorontwikkeling van het vakgebied te maken. De portefeuilles van Lisanne Hendrix en mij zijn bij onze opvolgers in vertrouwde handen.”

 

FMN’s nieuwe voorzitter, Natalie Hofman, is al bijna tien jaar actief binnen FMN als redactielid van het verenigingsvakblad FMI. in het dagelijks leven is Hofman directeur CWF (Croon Wolter&Dros Facilities. Hofman werkt sinds november 2012 voor TBI, waar zij bij CWF verantwoordelijk is voor alle integrale multidisciplinaire onderhouds- en beheercontracten. Hofman heeft een achtergrond in de horeca en hotellerie en begon haar facilitaire carrière in de bedrijfscatering.

 

Naar haar nieuwe rol als voorzitter kijkt Hofman uit: “De facilitaire wereld verandert in hoog tempo. Gebouwonderhoud en facility management, hard en soft services komen steeds dichter bij elkaar te liggen. De facilitair professional zal binnen organisaties steeds vaker het verschil gaan maken. Dat betekent iets voor ons vakgebied, dat betekent iets voor de professional en dat betekent iets voor ons als FMN. Als voorzitter wil ik graag meebouwen aan een beroepsvereniging die de weg wijst in die veranderende wereld en daarmee voor de facilitair professional van vandaag en morgen van onschatbare waarde is.”

 

Het nieuw gekozen bestuurslid Marketing & Communicatie, Daniëlle Overweg, isdirecteur Strategie & Business Development bij Masterkey Holding. Zij heeft een achtergrond in marketing en communicatie. Rode draad in haar carrière is het tot stand brengen van verandering en groei door nieuwe perspectieven te creëren.

 

Het bestuur bestaat naast Natalie Hofman en Daniëlle Overweg verder uit: Maybrit Admiraal (Humanagement), Edwin Bodaan (Rabobank Vijfherenlanden), Marcel Broumels (Essent), Werner Leenders (Leenders Facility Management), Rolf Nijdam (Saxion) en Rafaël Schreurs (Hectas).