Kinnarps schrapt banen

Het Zweedse Kinnarps schrapt banen. Dat maakt het bedrijf – Europa’s grootste fabrikant van kantoormeubilair – bekend in een persbericht. De banen verdwijnen op de productielocatie in het Zweedse Kinnarp. “De beslissing wordt genomen omdat de verkoop niet de verwachte groei heeft laten zien.”

In totaal werken in Kinnarp 422 productiemedewerkers, van wie er dus vijftig moeten uitzien naar een andere baan. Om de verandering van baan zo goed mogelijk te laten verlopen, heeft Kinnarps contact opgenomen met de vakbond GS.

“We zijn bezig momenteel ons gehele productieapparaat onder de loep te nemen”, stelt een woordvoerder. In dat kader zal er dit jaar nog een majeure operatie plaatsvinden; de gehele stoelenproductie van de locatie in het Duitse Minden zal worden overgeheveld naar de productielocaties in Zweden. Deze operatie, die al in september vorig jaar werd aangekondigd, kost nog eens 140 mensen hun baan.

“We kijken continu naar de efficiëntie om op die manier te zorgen dat we een competitieve aanbieder blijven”, stelt Kinnarps-CEO Per-Arne Andersson in een reactie. “Hoewel we het jammer vinden dat we nu een aantal medewerkers moeten ontslaan, is het onvermijdelijk. De meubelsector is verzwakt door de Europese schulden-crisis en daarom moeten we onze operaties rationaliseren. Het is altijd vervelend om mensen te moeten laten gaan. Maar we zullen de ontslagenen zoveel mogelijk trachten te ondersteunen.”

http://www.kinnarps.com/