Lensvelt omarmt Gispen classics

Eerder deze maand nam Lensvelt het failliete Kembo over en nu kondigt het bedrijf aan zeven klassiekers van W.H. Gispen in de collectie op te nemen on der de naam ‘W.H. Gispen from Kembo by Lensvelt… with love’.

Het gaat om vijf stoelen en twee fauteuils van W.H. Gispen (1890-1981), die bij Kembo in de collectie zaten. De zeven modellen dateren uit de jaren ’50. “Evergreens”, noemt Hans Lensvelt ze. “De esthetische kwaliteit van deze stoelen is uitzonderlijk. Bovendien passen de ontwerpen goed in de interieurs van nu.” aldus Lensvelt.

De zeven modellen zijn: de 101 Chair zonder armleggers (foto), de 103 Chair zonder armleggers, de 201 Chair zonder armleggers, de 202 Chair met armleggers, de 205 chair met armleggers en de 301 Easy Chair; zonder en met armleggers. Allemaal met een frame van stafstaal in chroom of vier RAL-kleuren. Bekleding in stof of leer.

Willem Gispen en Ru Meijer legden bijna 60 jaar geleden de basis voor Kembo, wat stond voor ‘Kom Eerst Maar Bij Ons’. Lensvelt ontfermt zich nu over een deel van het creatieve erfgoed van het failliete Kembo.

www.lensvelt.nl