Humanscale lanceert Diffrient World

Op Design District 2014, het vakevenement voor interieurdesign dat van 21 tot en met 23 mei in Zaandam plaatsvindt, lanceert Humanscale de bureaustoel Diffrient World.

Volgens Humanscale, leverancier van ergonomische oplossingen, staat de Diffrient World voor toegankelijke ergonomie. “In de complexe, continue veranderende en vooral flexibele werkomgeving waarin de hedendaagse kantoorwerker zich bevindt, wordt nauwelijks nog de tijd genomen om een bureaustoel goed in te stellen”, aldus Henk Smit, Country Manager Benelux van Humanscale. “Diffrient World is een bureaustoel met veel gebruiksgemak. Eigenlijk hoeft alleen de hoogte versteld te worden. Biomechanica en de wetten van de fysica regelen de meeste andere instellingen automatisch. De stoel laat de gebruiker bewegen, ondersteunt waar nodig en zorgt voor een buitengewone gebruikservaring zonder knoppen en hendels die toch nauwelijks worden gebruikt.”

Diffrient World is ontworpen door de legendarische Amerikaanse ontwerper Niels Diffrient (1928 – 2013). “Diffrient is de grondlegger van de toegepaste ergonomie. In zijn carrière van meer dan 50 jaar heeft hij  baanbrekend werk verricht door in het ontwerpproces ergonomie als uitgangspunt te nemen. Diffrient World is het summum van zijn oeuvre.” De met een Red Dot: Best of the Best onderscheiden bureaustoel is vanaf heden leverbaar.