ETAP presenteert innovaties in Frankfurt

De meest discrete noodverlichtingsmodule, energiezuinige softlights met LED en een wereldprimeur met OLED. “Deze en nog veel meer innovaties vindt u op de ETAP-stand op Light+Building in Frankfurt.”

“Kantoren, winkels, industrie, scholen, ziekenhuizen: wij hebben een optimale ledoplossing voor elke omgeving. Op Light+Building tonen we ons nieuwe gamma leddiffusoren en –softlights, ideaal voor onderwijs en zorgsector, maar ook voor kantoren. Het ingenieuze ontwerp zorgt immers niet alleen voor zacht, aangenaam licht en een perfecte uitlichting, maar ook voor een UGR < 19.

“De meest discrete LED-module voor noodverlichting ontdekt u bij ons – tenminste, als u goed kijkt. Met een doorsnede van 20 millimeter en een transparante behuizing wordt de module  onzichtbaar geïntegreerd in elk type armatuur, of ingebouwd in het plafond. Ondanks haar minimale afmetingen doet ze niet onder voor de klassieke noodverlichting. Dankzij een uitgekiende lichttechniek levert de module excellente prestaties in geval van nood.”

ETAP introduceert met K4 een ‘absolute primeur’ voor de noodverlichtingswereld. De nieuwe signalisatiereeks maakt gebruik van OLED-technologie, een LED-variant op basis van organische materialen. “Deze materialen zijn gelijkmatig over de volledige oppervlakte van de signalisatieplaat verdeeld. Het pictogram wordt dus niet langer verlicht door een aparte lichtbron, maar is zélf de lichtbron. Het resultaat is een signalisatie die qua herkenning zijn gelijke niet kent.”

ETAP is in Frankfurt te vinden in hal 4.1, stand D70.

www.etaplighting.com