Kembo en Brink Failliet

Opmerkelijk nieuws van het projectmeubelfront: medio februari 2014 is het faillissement uitgesproken van Kembo Beheer, Beleef Kembo en Brink Projectinrichter, alle drie gevestigd in Oostzaan. Het faillissement is het sluitstuk van een turbulente periode.

In 2009 ging Kembo failliet, waarna het werd overgenomen door Brink Beheer uit Staphorst. De Kembo-vestiging in Veenendaal ging toen verder onder de naam Beleef Kembo. In 2010 ging Brink Beheer vervolgens zelf failliet, waarna een doorstart werd gemaakt onder de auspiciƫn van een overkoepelende holding waaronder ook Beleef Kembo ressorteerde.

Medio 2013 verhuisden de bedrijven naar Oostzaan. Deze verhuizing heeft klaarblijkelijk niet het resultaat opgeleverd dat werd verwacht en gehoopt: over zowel de overkoepelende holding als Beleef Kembo en Brink werd op 11 februari failissement uitgesproken.