NEN informeert over revisie NPR 1813

Er is de afgelopen tijd al veel over gezegd (en niet altijd even vriendelijk): de Nederlandse bureaustoelenrichtlijn (geen ‘norm’!) NPR 1813. NEN hoopt bij de herziening van de richtlijn een negatieve publiciteitsstorm te voorkomen. Daarom organiseert het normeringsinstituut op 6 maart een informatiebijeenkomst over de aankomende herziening van NPR 1813.

Het doel van de bijeenkomst is belanghebbende partijen te informeren over de mogelijkheid mee te werken aan de herziening van NPR 1813. Naar aanleiding van de informatiebijeenkomst kunnen partijen een afweging maken om zitting te nemen in de projectgroep die de revisie gaat uitvoeren.

Binnen de normcommissie ‘Meubelen voor kantoren’ is naar voren gekomen dat NPR 1813 (die gaat over ‘Ergonomie – Richtlijn voor kantoormeubelen en hun toepassing bij de inrichting van administratie ruimten en kantoren’) aangepast moet worden aan de huidige tijdgeest. De afgelopen jaren is er een lijst van wijzigingen bijgehouden die in de revisie meegenomen kan worden. Welke wijzigingen uiteindelijk worden meegenomen, wordt besloten in de projectgroep revisie NPR 1813.

De informatiebijeenkomst vindt plaats op donderdag 6 maart (10.00-12.00 uur) bij NEN in Delft. Tijdens de bijeenkomst wordt onder andere de aanpak en planning van de revisie toegelicht. Deelname aan de informatiebijeenkomst is gratis, voor deelname aan de projectgroep wordt een financiële bijdrage gevraagd.

Aanmelden kan bij de secretaris van de projectgroep revisie NPR 1813, ir. Mirjam van der Gugten via 015 2 690 180 of e-mail arbeid@nen.nl. Aanmelden kan tot vrijdag 21 februari 2014.